Korkové podlahy si zamilujete

Zamilujte si korkové podlahy: Příjemný komfort a zdravé bydlení

Při zařizování interiéru je výběr správné podlahy stejně důležitý jako volba ostatních prvků, jako jsou dveře nebo nábytek. Podlaha je jednou z nejstabilnějších součástí interiéru, a proto je klíčové věnovat dostatečnou pozornost jejímu výběru.

Podlahy lze rozdělit na studené (keramická a kamenná dlažba, linoleum, laminátové podlahy) a teplé (korek, dřevo, koberec). Zejména v dnešní době, kdy se energetické náklady neustále zvyšují, je rozumné zaměřit se na teplé podlahy.

Teplotní rozdíl mezi teplými a studenými podlahami při stejných podmínkách v místnosti může být až 1,5–2 °C. Mezi teplými podlahami patří korek k těm nejzdravějším a nejpohodlnějším variantám. Jeho přirozená struktura umožňuje akumulaci tepla z okolí nebo z podlahového topení, čímž vyrovnává teplotní rozdíl mezi horní a spodní částí místnosti. Korkové podlahy jsou příjemné na dotyk a přispívají k zdravému bydlení. Nicméně mnoho lidí stále má obavy z jejich odolnosti a zastaralého designu, který si spojují s minulými dobami.

Korek Jelínek - Instagram (7)

Jaká je tedy současná korková podlaha?

Tepelněizolační

Vaše děti si v klidu můžou hrát na zemi, která je nebude chladit. Korek svou unikátní houbovitou strukturou, kterou nemá žádný jiný materiál, tvoří výbornou ochranu proti chladu, má malou tepelnou vodivost a hlavně vyzařuje vlastním teplem. Korková podlaha je příjemná a teplá už na první dotek. Je to nejteplejší přírodní podlaha.

Voděodolná

Korková podlaha může jedinečně zpříjemnit vaši kuchyň či koupelnu.

Nebrání hrám – tlumí zvuk

Korkové podlahy dokonale izolují nejenom teplo, ale i hluk. Vaše děti se mohou věnovat hrám, nebudou již rušit sousedy hlukem. Díky své houbovité struktuře korek tlumí vibrace a kročejový hluk. Korek je trojitý izolant: tepelný, zvukový a antivibrační. Tuto jedinečnou kombinaci neposkytuje žádný jiný přírodní materiál.

Udělá vše pro zdravý domov – antialergická

Korek je vítaný i pro rodiny s dětmi, které trpí na alergie. Je chemicky neutrální a antistatický, nepřitahuje prach, který je jednou z nejčastějších alergií u dětí. Korek je příjemný na dotek a vytváří antistresové prostředí. Korková podlaha vyniká hlavně svou pružností, a tím šetří vaše nohy, klouby a páteř. Korek zároveň neposkytuje vhodné prostředí roztočům a zabraňuje tvorbě plísní.

Vhodná i pro podlahové topení

Mnozí se mylně domnívají, že korek není pro své izolační vlastnosti vhodný pro podlahové topení. Právě naopak, korek má jedinečnou akumulační schopnost a teplo rovnoměrně uvolňuje do vytápěného prostoru.

Přivede vás k přírodě – ekologická

Kůra, ze které se korkové podlahy vyrábějí, se získává z korkového dubu. Tam, kde je potřeba na výrobu klasických dřevěných podlah stromy pokácet, na korkové podlahy není potřeba skácet ani jeden. Korkový dub obnoví svou kůru a může se opět sklízet každých 9 let. Krásný pocit, moci se dotknout přírody!

Bude s vámi dlouho – trvanlivá a odolná

Díky vysoké objemové hustotě stlačeného korku vyrobeného speciální technologií naše korkové podlahy splňují parametry vícegenerační podlahy s vysokou otěruvzdorností a dlouhodobou životností. Povrch podlahy je možné ošetřit speciálně vyvinutými odolnými látkami s mikrokeramickými komponenty, které životnost podlahy ještě víc prodlouží. Díky tomu je možné korek položit mimo domácí prostory i na místa s vyšší zátěží, jako jsou například kanceláře, chodby a obchodní prostory. Pokud je řeč o údržbě takové podlahy, je velice nenáročná a zvládne ji každý.  Zde je údržba korkové plovoucía zde lepenépodlahy.

Je jenom na vás, kterou si vyberete – variabilita

Časy nudných korkových podlah jsou už dávno pryč. Kromě klasických hnědých dlaždic přírodního korku si můžete vybrat ze široké škály barev a vzorů. Korkové podlahy máme v plovoucí verzi i ve verzi lepené.