Chcete teplou a odolnou podlahu? Pak volte korek

Teplá a odolná podlaha: Výhody korkových podlah pro váš domov

Možná si při zmínce o korku představíte pouze zátky do vinných lahví nebo staré korkové dlaždice u babičky. Ale teď zavřete oči a představte si, jak se po deštivém dni vracíte do teplého domova. Žádný studený kov nebo dlažba. Místo toho si představte návrat do přírody - dřevěný nábytek, krb s rozpáleným ohněm a teplá, měkká podlaha, která vás láká k tomu, abyste si ji užili, prošli se po ní a relaxovali. Příjemná představa, že ano? Proč si ji tedy neuskutečnit a začít s korkovou podlahou?

Korek Jelínek - Instagram (8)

Proč zvolit korkovou podlahu?

Korek Jelínek, firma specializující se na korek, ví, že korek je skutečný poklad jako materiál. Korek a všechny jeho výrobky mají jedinečné vlastnosti. Kromě toho, že se jedná o stoprocentně přírodní materiál, který je ekologicky šetrný, je korek také odolný proti opotřebení, skvěle izoluje hluk, teplo i vibrace a nedeformuje se.

Korková podlaha má také neocenitelnou pružnost, zachovává si svůj tvar, je snadno udržovatelná a cenově dostupná. Díky korkovým plovoucím podlahám a lepeným korkovým dlaždicím můžete výrazně zlepšit tepelnou izolaci vašeho domova a snížit náklady na vytápění.

Navíc je korek ideální pro použití s podlahovým topením. Nezávislé testování prokázalo, že všechny druhy korkových plovoucích podlah od Korek Jelínek lze bez problémů použít s podlahovým topením. Je zajištěn dostatečný průchod tepla, nedochází k poškození podlahy ani ke zvýšeným nákladům na vytápění, a vše splňuje platné technické normy. Kork navíc akumuluje tepelnou energii a postupně ji uvolňuje, což zajišťuje dlouhotrvající tepelný komfort.

Korkové podlahy vynikají svojí dlouhou životností, vydrží bez obtíží, při nenáročné péči a občasných renovacích více než 40 let. A to jsme ještě nezmínili množství typových a barevných variant, které firma Korek Jelínek nabízí.