Korková podlaha: kombinace pohodlí, stylu a trvanlivosti

Proč zvolit korek pro váš domov?

Při zařizování interiéru hraje výběr správné podlahy klíčovou roli. Podlaha není jen stabilní součástí interiéru, ale může také ovlivnit pohodlí, izolaci a celkový dojem z prostoru. V tomto článku se podíváme na výhody, které tento přírodní materiál přináší.

Teplé a pohodlné prostředí

Korek patří mezi teplé podlahy, což je zvláště vítané v dnešní době stoupajících energetických nákladů. S teplotním rozdílem až 1,5 – 2 °C oproti studeným podlahám poskytuje korek příjemný komfort pro zdravé bydlení. Jeho houbovitá struktura akumuluje teplo, což vyrovnává teplotní rozdíly v místnosti.

Všestrannost a moderní design

Současné korkové podlahy se výrazně odlišují od minulých dob. Nabízí pestrou škálu barev a vzorů, od klasických hnědých dlaždic po moderní designy. Bez ohledu na váš styl najdete variantu, která ladí s vaším interiérem.

Korek Jelínek - Instagram

Odolnost a trvanlivost

S vysokou hustotou a speciální technologií zpracování jsou korkové podlahy odolné a trvanlivé. Díky možnosti ošetření povrchu speciálními látkami s mikrokeramickými komponenty mají delší životnost a jsou vhodné i pro prostory s vyšší zátěží.

Zdraví a ekologie

Korek je přírodní materiál získávaný z korkového dubu, který obnovuje svou kůru každých 9 let. Kromě ekologické udržitelnosti je korek antialergický, antistatický a vytváří prostředí nevhodné pro roztoče a plísně. Díky těmto vlastnostem je naprosto ideální volbou například do dětských pokojíčků či do domovů alergiků.

Ideální pro podlahové topení

Omyl je myslet si, že korek není vhodný pro podlahové topení. Právě naopak, jeho akumulační schopnost umožňuje rovnoměrné uvolňování tepla do prostoru, což zajišťuje příjemný tepelný komfort.


Korkové podlahy nejsou pouze odbouráním starých předsudků. Jsou to teplé, odolné a moderní podlahy, které nejen přinášejí pohodlí, ale jejím používáním podpoříte životní prostředí. Vyberte si korek a přiveďte do svého domova spojení pohodlí, stylu a trvanlivosti.