Korek pro zdraví a spokojenost vašich nohou

Díky kombinaci všech svých skvělých vlastností je korek ideálním materiálem pro výrobu obuvi. Korek se prý k tomuto účelu používá od 14. století. Už tehdy lidé pochopili, že měkká ale odolná kůra korkového dubu dokáže nohám poskytovat ochranu i pohodlí.

Pevná a odolná korková podrážka poskytuje nohám vhodné podmínky k dlouhé chůzi bez únavy. Během staletí technika samozřejmě pokročila a obuvnický průmysl i výroba korku dnes nabízejí výrobky přizpůsobené moderním požadavkům na obuv. Výzkum péče o nohy ukázal, že korkové podrážky a vložky jsou pro zdraví nohou to nejlepší.

Chůze v korkové obuvi je nejen pohodlná pro nohy, ale příjemná celému tělu. Bolesti spodní části zad jsou nezřídka právě důsledkem špatné obuvi. Korková obuv pohlcuje otřesy vznikající při dopadu chodidel na zem. Moderní obuv pro volný čas a sandály na tlusté podrážce z přírodního korku snižují otřesy a tím chrání kosti i klouby. Změkčují dopad otřesů na nohy i na zbytek těla.

Ať už chodíte nebo stojíte po delší čas, korek poskytuje odpružení klenbě vaší nohy po celý den. To je důvod, proč dnes většina špičkové a ortopedické obuvi používá právě korek. Firma Korek Jelínek už po mnoho let zásobuje obuvnictví a sektor ortopedické obuvi přírodním i lisovaným korkem. Korkové podpatky, vložky, a podrážky používají obuvnické firmy po celém světě.

Korek Jelínek - Instagram (2)